VGC laat studenten in coronatijden rustig studeren in Pop-up Study Spaces

Brusselse studenten die nood hebben aan een rustige studeerplek kunnen in november en december terecht bij verschillende Pop-up Study Spaces van Brik. Die kwamen tot stand dankzij een samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschap, VGC, Brik en de gemeenschapscentra in Brussel.

De Pop-up Study Spaces worden in de eerste plaats aangeboden aan studenten aan de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel, die in Brussel verblijven en thuis geen rustige ruimte of stabiel internet hebben om online les te volgen of te studeren.

Studenten kunnen vanaf vandaag terecht in Pop-up Study Space Brik en vanaf maandag 16 november 2020 in GC Nekkersdal, GC De Kroon, GC De Platoo, GC De Zeyp, GC Het Huyse, GC Nohya, GC De Linde, GC Essegem en GC Den Dam. Er zijn in totaal 96 plaatsen ter beschikking.

Brussels minister Sven Gatz, in de VGC bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs: “Er bestaat in deze coronatijden helaas een grotere behoefte aan studeerplekken in Brussel dan voorgaande jaren. Zeker voor kansarmere studenten in ons hoger onderwijs willen we met de gemeenschapscentra en de VGC de kansen om bij te blijven met de studies zo gaaf mogelijk houden. Die nieuwe pop-up study spaces kunnen daaraan zonder twijfel bijdragen.”  
“Door de pandemie heeft onze Brusselse jeugd meer dan ooit behoefte aan rustige studieruimtes om zich te kunnen concentreren. Dankzij de samenwerking met onze verschillende trouwe partners kunnen we hen bijstaan tijdens deze woelige periode. We laten hen niet los!”, vertelt Pascal Smet, VGC-collegelid bevoegd voor Jeugd, Cultuur, Sport en Gemeenschapscentra.
“De coronaperiode is extra moeilijk voor onze studenten. We moeten absoluut vermijden dat jongeren zich gaan isoleren. Daarom ben ik heel tevreden dat we door deze sterke samenwerking ook ruimte voorzien waarbij contact op een veilige manier mogelijk blijft,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.

Geïnteresseerde studenten kunnen een plaats reserveren via de website van Brik: https://brik.be/studeren/studyspaces/

Daarnaast kan er in de bibliotheek van Muntpunt een studeerplek worden gereserveerd via bookaplace.be

Vanaf 14 december gaat traditiegetrouw de wintereditie van de Study Spaces van start met een veel groter aanbod voor alle blokkende studenten.

Story image
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

 

 

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel