Verlengde en nieuwe steun voor Brusselse hotels en ondernemingen goedgekeurd

De Brusselse regering heeft beslist de vrijstelling van de citytaks voor de hotels te verlengen tot en met 30 juni 2021. Daarnaast zal ook de invordering van de onroerende voorheffing van 2020 voor ondernemers worden opgeschort tot eind april van volgend jaar.

Om de eerste schok van de COVID-19-crisis op te vangen, besliste de Brusselse regering begin dit jaar de hotelsector tijdens het eerste semester vrij te stellen van de citytaks. De maatregel werd verlengd tot het tweede semester. Nu heeft de Brusselse regering op voorstel van minister van Financiën Sven Gatz de maatregel nog eens verlengd, voor de periode tussen 1 januari en 30 juni 2021. De citytaks is een hotelbelasting van 4 euro per nacht per bezette hotelkamer.

Daarnaast wordt ook de invordering van de onroerende voorheffing 2020 voor ondernemers opgeschort.

“Ook de hotels zullen van deze maatregel kunnen genieten”, zegt Brussels minister van Financiën Sven Gatz, “maar hij is natuurlijk ook van toepassing op alle andere ondernemers. Zelfs eenmanszaken kunnen er een beroep op doen, maar zij moeten de opschorting vragen. De opgeschorte invordering geeft de Brusselse ondernemers tijd tot 30 april 2021 om zonder nalatigheidsinteresten de onroerende voorheffing voor 2020 te betalen.”
Story image
Peter Dejaegher Woordvoerder / porte-parole a.i.
Vragen over de steunmaatregelen?
Vragen over de steunmaatregelen? 1819, startpunt voor Brusselse ondernemers
Financiën en Begroting Coronamaatregelen
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel