Sven Gatz laat leerlingen groeien met nieuw educatief aanbod VGC

Sven Gatz laat leerlingen groeien met nieuw educatief aanbod VGC

Onder impuls van Brussels minister Sven Gatz investeert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) dit schooljaar opnieuw in de ontwikkeling van een inspirerend educatief aanbod voor Nederlandstalige scholen in Brussel. Met een subsidie van maar liefst 350.000 euro worden 45 organisaties ondersteund bij het uitwerken van diverse educatieve activiteiten voor leerlingen.

Dit aanbod is speciaal ontworpen om de leeromgeving van leerlingen te verbreden en hen uit te dagen. Interactief en participatief leren staat centraal, waarbij creativiteit, verbeelding, en actieve betrokkenheid worden gestimuleerd. De educatieve aanbieders gaan zelf naar de scholen toe of ontvangen de leerlingen op hun eigen locaties. Zo brengt het aanbod zowel de de scholen naar buiten maar ook het artistieke, culturele, sportieve en historische Brussel naar binnen.

Scholen kunnen ook dit jaar rekenen op vertrouwde partners die een breed scala aan activiteiten aanbieden. Van bekende schoolvoorstellingen tot film- en muziekworkshops, er is voor elk wat wils. En er zijn ook nieuwe initiatieven, aldus minister Gatz, die bevoegd is voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

“Zo biedt het ABC-huis een gloednieuwe themastudio aan en neemt het leerlingen mee op een fascinerend architectuuratelier in BOZAR”, zegt hij. “MUS-E introduceert dit jaar een nieuw traject dat jongere en oudere generaties met elkaar verbindt en samenbrengt. Voor scholen die de schoonheid van de natuur willen ontdekken, is er in het Zoniënwoud een nieuw leerpad ontwikkeld dat de pracht van het bos en de kracht van taal combineert. Bovendien hebben Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse trajecten rond vooroordelen en discriminatie, aangeboden door school zonder racisme.”

Met dit brede scala aan educatieve mogelijkheden zet de VGC in op cultuur- en burgerschapseducatie, STE(A)M, milieueducatie, kunsteducatie en sport. Het volledige aanbod van educatieve activiteiten zal binnenkort te ontdekken zijn op onderwijsinbrussel.be. Scholen worden aangemoedigd om dit aanbod te verkennen en gebruik te maken van de vele mogelijkheden om hun leerlingen een verrijkende leerervaring te bieden.

Peter Dejaegher Woordvoerder / porte-parole a.i.

 

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel