Start 2de fase bouwproject basisschool Imelda en nieuw dak voor basisschool De Kadeekes

De vrije basisschool Imelda in Sint-Jans-Molenbeek staat in de steigers. De schoolgebouwen worden in verschillende fases grondig gerenoveerd en vernieuwd. In Koekelberg wordt het dak van de gemeentelijke basisschool De Kadeekes vernieuwd.

“Met deze projecten werken we met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) verder mee aan kwaliteitsvol onderwijs in kwaliteitsvolle gebouwen”, zegt minister Sven Gatz, die in het VGC-college bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs en Scholenbouw.

Vrije basisschool Imelda vernieuwde in een eerste fase het sanitair van de school en bouwde een nieuwe polyvalente zaal bij de kleuterklassen. Deze werken zijn net afgerond. Nu begint de tweede fase, waarbij de polyvalente zaal wordt afgewerkt en het kleutergebouw gerenoveerd. De VGC maakt voor deze werken 500.000 euro vrij.

Het schoolbestuur, vzw KatOBA, werkt intussen verder aan de voorbereiding van de laatste en grootste fase: de vernieuwing van het gebouw van de lagere school. De VGC reserveert hiervoor 2 miljoen euro. In 2022 zal de volledige site in een nieuw jasje zitten.

Het dak van de gemeentelijke basisschool De Kadeekes in Koekelberg is in zeer slechte staat en moet vernieuwd worden. De VGC maakt 260.000 euro vrij voor de herstellingswerken en voor de installatie van dakvensters en lichtkoepels. Door de aanpassingen kan de school na de renovatie ook de zolderverdieping in gebruik nemen.

Story image
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel