Standard&Poors behoudt stabiele AA-rating voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Standard&Poors behoudt stabiele AA-rating voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gisterenavond 22 september 2023 maakte de kredietbeoordelaar Standard and Poor’s (S&P) zijn rating bekend voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Die rating is een evaluatie van de kredietwaardigheid. De kredietbeoordelaar behoudt de vorige AA-rating.

Brussels minister van Financiën en Begroting Sven Gatz: “Ik ben tevreden dat de rating standhoudt (weliswaar met negatieve outlook) ondanks de woelige tijden. Dit is overigens dezelfde rating als het Vlaamse en federale overheidsniveau. S&P zegt dat het plan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om met een begrotingsevenwicht aan te knopen, wordt volgehouden en moet volgehouden worden, ondanks de moeilijke omstandigheden van een beperkte economische groei en een aanhoudende inflatie. S&P vindt ook de aanpak van de Brusselse minister van Begroting om een plafond op de schuld in te stellen, een goede zaak. Na enkele jaren geleend te hebben aan lage interestvoeten, is daarvoor de tijd aangebroken. Om het begrotingstraject correct aan te houden zal de Brusselse regering verdere besparingen moeten doorvoeren.”

S&P stelt nog dat een proactief schuldbeheer en een goede toegang tot de kapitaalmarkten sterke punten zijn voor het BHG.

Peter Dejaegher Woordvoerder / porte-parole a.i.

 

Financiën en Begroting
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel