Sneak Preview St.Michel op eerste schooldag in Molenbeek

Persuitnodiging

Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Gewest, brengt op 1 september een bezoek aan de nagelnieuwe schoolinfrastructuur op de site van de voormalige sigarettenfabrikant St.Michel in de Picardstraat in Molenbeek.
Dat wordt de nieuwe thuis voor circa 650 leerlingen van de secundaire TSO- en BSO-school Imelda-Instituut, die vanuit de Brusselse Moutstraat verhuizen. In november zullen ook de leerlingen van het GO! Lyceum Martha Somers, een ASO-school, hun nieuwe schoolgebouw met een capaciteit van 750 leerlingen op de St.Michel-site betrekken.
Beide scholen zullen er over 7.500 m² kunnen beschikken. Daarnaast wordt er in een gemeenschappelijke sportinfrastructuur van 2.000 m² voorzien en een totale buitenruimte van 3.000 m².
De pers wordt uitgenodigd voor dit bezoek, een sneak preview van de gloednieuwe en prestigieuze schoolsite waar een vrije en een gemeenschapsschool voor het secundair onderwijs samen zullen worden gehuisvest. Tijdens de rondleiding zal het niet alleen mogelijk zijn om minister Gatz te interviewen maar ook reacties te sprokkelen bij leerlingen, leerkrachten en directie van het Imelda-Instituut.  
Journalisten die de eerste schooldag van het Imelda-instituut op de St.Michelsite willen meemaken, dienen zich gezien de coronamaatregelen die van toepassing zijn, te melden bij Eva Vanhengel, woordvoerder van minister Gatz.
Praktisch:
Start bezoek: 10:30 u
Voormalige St.Michelsite, Picardstraat, Molenbeek
Inschrijven bij Eva Vanhengel

Story image

 

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel