Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt onderwijscampus van 7,7 miljoen

Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt onderwijscampus van 7,7 miljoen

Burgemeester Maingain van Sint-Lambrechts-Woluwe en Brussels minister Sven Gatz, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs en Scholenbouw, slaan de handen in elkaar voor een nieuwe onderwijscampus in de gemeente. De dubbele basisschool Prinses Paola en de gemeentelijke academie worden er gehuisvest en het complex krijgt er nog een sportzaal bovenop.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe werkte een masterplan uit voor haar Nederlandstalig onderwijs. De bestaande gebouwen op het Heilige Familieplein zullen geleidelijk worden gesloopt en vervangen door een opmerkelijke nieuwbouw waarin de basisschool, academie en sportfaciliteiten ondergebracht zullen worden.

“De capaciteit van de basisschool zal worden verdubbeld naar 440 leerlingen”, aldus minister Gatz. “Daarnaast zullen we sportfaciliteiten creëren waarvan zowel de school als de sportclubs gebruik zullen kunnen maken. De Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt hiervoor 6,4 miljoen euro uit.”

Gezien de behoeften en ambities van de Nederlandstalige gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord, worden er ook ruimtes en klaslokalen opgenomen in dit bouwproject. Die lokalen en ruimtes zullen zowel gemeenschappelijk als exclusief gebruikt worden door de academie. Hiervoor komt de VGC met een subsidie van 1,25 miljoen euro over de brug.

De werkzaamheden gaan van start in 2024 en de opening van de nieuwe infrastructuur staat gepland voor 2026. Met de goedkeuring van deze investeringssubsidies is het plaatje voor het Nederlandstalig onderwijs in Sint-Lambrechts-Woluwe compleet. In april 2023 werd er ook al beslist dat er nieuwe faciliteiten komen voor de buitengewone lagere school Klim Op, die zal worden overgedragen aan het GO! (Gemeenschapsonderwijs).

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel