Schaarbeekse basisschool Boodschapinstituut krijgt vernieuwde turnzaal

Brussels minister Sven Gatz trekt een subsidie van 605.000 euro uit voor de renovatie van de turnzaal van basisschool Boodschapinstituut in Schaarbeek. Dit is de laatste fase in de gehele renovatie en uitbreiding van de school.

In 2016 startte een groot renovatie- en capaciteitsuitbreidingsproject voor de Vrije basisschool Boodschap ‘Boodschapinstituut’ op de Jan Stobbaertslaan in Schaarbeek. Met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap en de VGC, werden zowel een kloostergebouw aangekocht en gerenoveerd als het bestaande schoolgebouw volledig vernieuwd.

Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw: “Met een extra investering van 605.000 euro van de VGC kan het Boodschapinstituut begin 2023 starten met de laatste fase, de grondige renovatie van de turnzaal, het sanitair gebouw en de buitenaanleg op de schoolsite. Die werken zullen begin 2024 afgerond zijn. Onze ketten krijgen er een prachtige turnzaal bij om zich volledig in uit te leven!”

Daarmee is de basisschool klaar om haar capaciteitsuitbreiding verder te zetten tot 440 plaatsen, in een vernieuwde infrastructuur. Hiermee wordt er tegemoetgekomen aan de grote vraag naar Nederlandstalig basisonderwijs in Schaarbeek.

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel