Persuitnodiging: ter gelegenheid van de Week tegen Pesten

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om het evenement ter gelegenheid van de Week tegen Pesten bij te wonen in de Vrije Basisschool Heilig Hart in Jette.

Ook Brussel doet mee aan de Week tegen Pesten, een initiatief van het Vlaams netwerk ‘Kies kleur tegen pesten’, dat dit jaar loopt van 2 tot 9 februari. Tijdens deze week sporen scholen en verenigingen aan om initiatieven te nemen tégen pesten, onder het motto ‘zeg neen tegen pesten’.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om kennis te maken met het anti-pestbeleid en het beleid rond welbevinden in de Vrije Basisschool Heilig Hart in Jette, een school met 145 kleuters en 265 kinderen in het basisonderwijs. Het is de bedoeling dat de kinderen die dag samenwerken met kinderen waar ze anders nooit echt samen mee spelen, onder het motto ‘iedereen hoort erbij’.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zet een filmploeg in om tijdens het bezoek de activiteit in beeld te brengen en interviews af te nemen met de kinderen en directie. De video zal klaar zijn op 9 februari in de namiddag. Hij zal gebruikt worden voor communicatie rond het thema op de verschillende kanalen.

Praktisch:

Journalisten die dit evenement willen bijwonen, zijn welkom op 8 februari in de Vrije Basisschool Heilig Hart in de Heilig Hartlaan 6 te Jette, van 14 tot 15:30 u. Zij worden verzocht hun komst via mail te bevestigen bij Eva Vanhengel ([email protected]), de woordvoerster van Brussels minister Sven Gatz, die in de VGC bevoegd is voor Onderwijs.

Programma:

  • Ontvangst op de school door directeur Hans Verburgt en het schoolteam, toelichting over het anti-pestbeleid;
  • Kijken/deelnemen aan het buddyspel, waarin willekeurige groepjes van 5 of 6 leerlingen samen spel spelen op de speelplaats of in de klas
  • Dansje en lied Stip-it ‘Move tegen Pesten’ op de speelplaats
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel