Persuitnodiging: Eerstesteenlegging Campus STREAM Anderlecht

Persuitnodiging: Eerstesteenlegging Campus STREAM Anderlecht

Brussels minister voor Nederlandstalig onderwijs Sven Gatz en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) nodigen de pers uit voor de eerstesteenlegging van de bouwwerken van Campus STREAM, een innovatief en klimaat-proof onderwijscomplex aan het kanaal in Anderlecht.

De VGC bouwt er, in samenwerking met het GO! en de gemeente Anderlecht, een nieuwe campus van 21.000 m² voor een Nederlandstalig kinderdagverblijf, basisschool en secundaire school. Campus STREAM is een ambitieus project dat een reeks onderwijsinstellingen zal huisvesten en een inspirerende leeromgeving biedt aan kinderen van 0 tot 18 jaar. De campus zal bestaan uit de secundaire school GO!4Tech van het gemeenschapsonderwijs, de gemeentelijke basisschool Stroomboot en een gemeentelijk kinderdagverblijf.

De eerstesteenlegging vindt plaats op woensdag 30 augustus, van 16 tot 18 uur. De media zijn welkom op de site tussen de Walcourtstraat en de Henri Deleersstraat in Anderlecht. Tijdens dit evenement krijgen de media de gelegenheid om inzicht te krijgen in het visionaire ontwerp van de campus, verzorgd door gerenommeerde architectenbureaus zoals SMAK Architects, Atelier Kempe Thill & Kaderstudio, en Polo Architects.

Journalisten die dit evenement willen bijwonen, kunnen een mailtje of berichtje sturen naar Peter Dejaegher, woordvoerder a.i. van minister Gatz, pdejaegher@gov.brussels, 0478/90 89 57.

Peter Dejaegher Woordvoerder / porte-parole a.i.
Story image

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel