Opleidingsbeurs van Tracé Brussel laat 1000-tal bezoekers kennis maken met Nederlandstalig opleidingsaanbod

Opleidingsbeurs van Tracé Brussel laat 1000-tal bezoekers kennis maken met Nederlandstalig opleidingsaanbod

Tracé Brussel vzw organiseerde op 21 mei 2024 haar 13de editie van de Opleidingsbeurs in Tour & Taxis (Gare Maritime). Een 1000-tal bezoekers ontdekte het Nederlandstalig opleidingsaanbod, welke werkervaringsprojecten er zijn of waar ze extra Nederlands kunnen leren.

Brusselaars toeleiden naar het Nederlandstalige opleidingsaanbod in Brussel en aanbieders samenbrengen in een netwerk: dat zijn de 2 belangrijkste doelen van de Opleidingsbeurs Brussel. Hiervoor werken Tracé Brussel vzw, met de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de Vlaamse overheid en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen met Actiris en de VDAB.

Naast het verscheiden aanbod aan beroepsopleidingen, kregen ook het volwassenenonderwijs, de werkervaringsprojecten, de ondersteuning voor nieuwkomers, de mogelijkheden om Nederlands te leren, de initiatieven voor hulp bij het zelfstandig ondernemen, en nog veel meer opleidingsinitiatieven de kans om zich voor te stellen.

“Het hoofddoel van de beurs is werkzoekenden te informeren en te begeleiden met een traject dat naar een job leidt. Voor velen is de beurs hierin een dankbaar startpunt, want alle partners worden samengebracht op één plek”, aldus Brussels minister Gatz, die tevens bevoegd is voor Scholenbouw en Onderwijs in de VGC. “De bezoekers kunnen zich ter plaatse inschrijven voor een opleidingstraject, hun contactgegevens achterlaten of een afspraak maken voor verdere ondersteuning, wat drempelverlagend werkt.”

Elke bezoeker kon rekenen op een persoonlijk ontvangst en werd uitgenodigd om het aanbod van ongeveer 50 organisaties te verkennen of om via een workshop kennis te maken met de verschillende sectoren. De beurs vindt tweejaarlijks plaats en kon telkens rekenen op grote belangstelling van werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in het volgen van een Nederlandstalig traject.

Voor meer informatie en een overzicht van de aanwezige organisaties en werkgevers: Opleidingsbeurs | Ik zoek. Ik vind een opleiding.

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz
Story image
Story image
Story image
Story image
Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel