Ook volgend schooljaar Lift BRUSSEL voor jongeren zonder diploma

Op initiatief van minister Sven Gatz wordt de werking van Lift BRUSSEL met een jaar verlengd. Dit initatief van CVO Lethas, helpt jonge Brusselaars, die op school hebben afgehaakt, om hun diploma secundair onderwijs te behalen via de Examencommissie of via het volwassenenonderwijs. Het behalen van een diploma is immers een belangrijke factor in het vinden van een goede job of bij het vinden van een tweede adem om verder te studeren. In corona-tijden is gebleken dat de begeleiding van deze jongeren door Lift Brussel zeker nodig is, om hen te ondersteunen en te motiveren om te slagen voor de examens en testen.

Minister en collegelid Sven Gatz: “Lift Brussel kan inderdaad het verschil maken voor jongeren, die de school niet meer zagen zitten, maar toch een diploma secundair onderwijs willen behalen. In 2019-2020 zijn er een 30-tal cursisten gestart met begeleiding, 5 daarvan hebben ondertussen hun diploma secundair onderwijs al behaald. Zo helpen we die jongeren te werken aan een positief toekomstperspectief.”
Anouk De Gols, coördinator Lift BRUSSEL : “Met de ervaringen die we opdeden tijdens de lock-down omwille van de corona-crisis, staan we meer dan ooit klaar om Brusselse jongeren te begeleiden”.

Met een subsidie van 50.000 euro wordt de werking van Lift Brussel, gestart in 2019, ook volgend schooljaar verder gezet. Zo zorgt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) er voor dat jongeren een alternatieve leerweg kunnen aanvatten, via ‘Blended Learning’: dit is een combinatie van contactonderwijs met flexibele digitale vormen van leren. Naast de financiële ondersteuning, wordt Lift BRUSSEL inhoudelijk ondersteund door het Onderwijscentrum Brussel van de VGC.

Story image

Lift BRUSSEL is te vinden op het Rouppeplein 16 in 1000 Brussel.

lift BRUSSEL

Het Onderwijscentrum Brussel is te vinden in de Marcqstraat 16-18 in 1000 Brussel. onderwijscentrumbrussel.be

Foto: Javier Trueba
Foto: Javier Trueba
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel