Onderwijscentrum Brussel organiseert 10de quiz voor Brusselse schoolteams

Onderwijscentrum Brussel organiseert 10de quiz voor Brusselse schoolteams

Het OCB van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseert vandaag de tiende editie van haar quiz voor Brusselse schoolteams. Die valt niet toevallig samen met de ‘Dag van de Leerkracht’. 50 teams zullen het vanavond tegen elkaar opnemen in Maison de la Poste.

De OCB- quiz voor schoolteams uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel brengt 250 leerkrachten uit 32 scholen samen in 50 teams, die strijden om de titel. Het OCB ondersteunt Brusselse leerkrachten dagelijks op de werkvloer, maar vindt het ook belangrijk om leerkrachten buiten de school samen te brengen en met Brussel en elkaar te verbinden. Daarvoor organiseren ze niet alleen de jaarlijkse quiz, maar ook verschillende After School Drinks, op verschillende plekken in de stad.

“Dit jaar ​ wordt de quiz georganiseerd op de ‘Dag van de Leerkracht’”, aldus Sven Gatz, die als bevoegd minister voor het Nederlandstalig onderwijs het slotwoord voert bij de quiz. “Elk jaar zetten we op 5 oktober onze leerkrachten in de bloemetjes. De VGC laat bij alle Nederlandstalige scholen in Brussel een heerlijk cadeau leveren om schoolteams te bedanken voor hun inzet voor de Brusselse leerlingen.”

Op 237 adressen krijgen alle Nederlandstalige scholen in Brussel van de VGC vandaag 280 geschenkzakjes ter gelegenheid van de Dag van de Leerkracht. Naast het basisonderwijs en secundair onderwijs, krijgen ook de educatieve opleidingen van de hoger onderwijsinstellingen, de CVO’s/Brusselleer, het deeltijds kunstonderwijs (DKO), de internaten en de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en leersteuncentra een geschenk. De VGC werkte daar dit jaar voor samen met vzw Atelier Groot Eiland (afdeling ‘Artizan’).

Peter Dejaegher Woordvoerder / porte-parole a.i.
Story image

 

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel