Minister GATZ promoot SmartMove in Washington

De Brusselse minister van Begroting en Financiën Sven Gatz neemt van 31 oktober tot 3 november in Washington deel aan de conferentie "Roads2Tomorrow" (R2T), georganiseerd door de IRF (International Road Federation). IRF nodigde hem uit om SmartMove uit te leggen, de intelligente kilometerheffing waaraan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werkt. Op de conferentie komen deskundigen, hoge ambtenaren en persoonlijkheden uit de particuliere en de openbare sector aan het woord om hun projecten en ervaringen op het gebied van mobiliteit, vervoer en technologie uit te wisselen.

Hoewel SmartMove in Brussel nog niet van toepassing is, geniet het project nu al een uitstekende internationale reputatie, zoals de uitnodiging door de Amerikaanse IRF illustreert. Deze wereldwijde organisatie zonder winstoogmerk heeft haar hoofdkantoor in Washington DC sinds 1948 en telt wereldwijd regionale kantoren. Aan het Brusselse SmartMove gaf de IRF een prominente plaats op de conferentie.

Minister Sven Gatz heeft toegezegd de openingszitting toe te spreken en een referaat te houden op de zitting over rekeningrijden. "Ik ben ervan overtuigd dat ons project Smartmove de verkeersdoorstroming vlotter zal maken, de luchtkwaliteit zal verbeteren en de lokale economie zal ondersteunen. Voor wie met de wagen in Brussel wil rijden, vervangt een taks op het gebruik van de wagen de verkeersbelasting. Zo bereiden we de weg voor een modern, eerlijk en klimaatvriendelijker vervoerssysteem. Het verheugt mij dat Brussel de kans krijgt de innovatieve aanpak van Smartmove in de VS voor een gespecialiseerd publiek uit te leggen. Ik hoop in Washington nieuwe partners te vinden voor onze aanpak die ook in andere steden en staten zijn voordelen kan bewijzen."

Minister Sven Gatz wil tijdens de conferentie ook ingaan op de ontwikkeling van de SmartMove-app, die ook de belangstelling wekt van de Europese Commissie. De app doorloopt doorloopt in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest momenteel een testfase.

2022-IRFGlobal-R2T-Sven-Gatz-SmartMove V2.0_compressed.pdf 1 MB
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

Financiën en Begroting
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel