Leerlingen ontdekken STEM via STARTPROjecten

Leerlingen ontdekken STEM via STARTPROjecten

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie aan vzw STARTPROjecten voor het project Brussel S.T.E.M.T.. Met dit project kunnen leerlingen in de klas en thuis ontdekken wat STEM is.

STEM is de afkorting van ‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’, en omvat technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen. Het project wil jongeren warm maken voor technieken en technologie en tonen op welke manier STEM verweven is in studierichtingen en beroepen.

De vzw STARTPROjecten organiseert workshops voor leerkrachten met hun leerlingen. Daarbij wordt gewerkt met STEM-kits, die bedoeld zijn om te gebruiken in de klas en thuis. Via het online STEM-platform van het project, vinden leerlingen (en leerkrachten) de nodige instructies, ontdekken ze maandelijks nieuwe projecten én kunnen ze gratis extra materiaal bestellen en filmpjes bekijken over STEM-beroepen of -sectoren. De VGC trekt hiervoor 50.000 EUR uit.

“We hebben er onze missie van gemaakt om via verschillende STEM-projecten kinderen en jongeren warm te maken voor STEM- richtingen”, zegt Brussels minister Sven Gatz, die in de VGC bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs. “Via dit project ontdekken ze hoe leuk het is om met technologie te werken en wat je ermee kunt. Als de nieuwsgierigheid eenmaal is gewekt, zullen ze meer zin hebben en vooruitgang boeken op het vlak van leren.”

Wil je meer informatie over het project Brussel S.T.E.M.T.? Neem contact op met Ludo Cattoor via 0494 64 16 38 of stuur een mailtje naar info@stemplatform-brussel.be.

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz
Story image
Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel