GO! basisschool De Stadsmus in Oudergem bouwt een nieuwe speelplaats

GO! basisschool De Stadsmus in Oudergem bouwt een nieuwe speelplaats

Op initiatief van Brussels minister voor Onderwijs en Scholenbouw Sven Gatz, krijgt de Nederlandstalige GO! basisschool De Stadsmus een subsidie van 100.000 euro voor de renovatie van haar speelplaats. “Hiermee kan de school haar speelplaats volledig renoveren en ombouwen tot een creatieve en uitdagende speelplek”, aldus minister Gatz. Het schoolteam, de leerkrachten, leerlingen en ouders worden betrokken bij het project.

GO! basisschool De Stadsmus in Oudergem wil op de bestaande speelplaats verschillende hoeken inrichten, waar elk kind een plekje kan vinden. Zo komen er zones waar kinderen tot rust kunnen komen, waar fantasiespel gestimuleerd wordt en waar een groene tuin de zintuigen prikkelt. Er komt ook een buitenklas.

Minister Gatz is fier dat de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in Oudergem al met het 146ste bouwproject in de subsidielijn ‘Buitenspel’ kan uitpakken:

“De Nederlandstalige scholen in Brussel kregen ondertussen al 13.823.000 euro aan subsidies om hun speelplaatsen te renoveren en uit te breiden en met aandacht voor de pedagogie in te richten. Niet alleen de leerlingen van de school kunnen van deze nieuwe speelplekken genieten, maar buiten de schooltijd kunnen ook jeugdorganisaties en de speelpleinen er gebruik van maken”, aldus de minister.

Bekijk de eerder gerealiseerde projecten van BuitenSpel hier: https://www.onderwijsinbrussel.be/ondersteuning/buitenspel-subsidies-voor-een-uitdagende-speelplaats

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

 

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel