Gatz trekt 300.000 euro uit voor 3 nieuwe speelplaatsen

Brussels minister van Nederlandstalig onderwijs en Scholenbouw Sven Gatz heeft 300.000 euro vrijgemaakt voor nieuwe speelplaatsen van de basisscholen De Wemelweide in Watermaal-Bosvoorde, De Wimpel in Elsene en Vande Borne in Jette. De financiële steun en de coaching komen er dank zij het project BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Het project Buitenspel geeft Nederlandstalige scholen in Brussel de kans hun speelplaats te laten renoveren. De scholen kunnen een subsidie ontvangen van maximaal 100.000 euro.  

Minister Gatz: “Met BuitenSpel creëren we speelplaatsen waar een brede ontwikkeling van de kinderen en betrokkenheid van de ouders en de buurt wordt gestimuleerd. Zo willen we van onze scholen en hun speelplaatsen de ontmoetingsruimten bij uitstek maken, die een motor kunnen worden van stedelijk beleid in de verschillende wijken en buurten. Bij de drie goedgekeurde projecten werd de visie uitgewerkt op basis van ideeën en voorstellen van de kinderen en de ouders en met ondersteuning van het Onderwijscentrum Brussel.”

In De Wemelweide komt een speelplaats met verschillende zones. Een klimheuvel zal twee niveaus op de speelplaats met elkaar verbinden. In een amfitheater kunnen de leerlingen gezellig chillen en kan er ook bij goed weer buiten les worden gegeven.

De kleine speelplaats van De Wimpel wordt een groene, uitdagende en gevarieerde buitenruimte met voldoende rustplekken voor de kinderen. De speelplaats krijgt een zone waar een aanbod bestaat van spelkoffers, een zone voor balspelen en een groene en stille zone. De Wimpel krijgt tenslotte een buitenklas met groene accenten.

Tenslotte zal de kale en grijze speelplaats van basisschool Vande Borne omgetoverd worden tot een speelplaats met verschillende zones. In de creatieve zone komen een podium, krijtborden en een keukenspeelkastje. Onder meer een klimmuur zal de aandacht trekken in de actieve zone. De groenzone krijgt een insectenhotel en een moestuin.

Story image
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel