Gatz investeert 468.000 euro in ICT-materialen voor 27 basisscholen

27 Nederlandstalige basisscholen in Brussel ontvangen samen 467.946 euro om te investeren in ICT-materialen als digitale schoolborden, laptops of tablets. Minister van Nederlandstalig onderwijs Sven Gatz heeft deze middelen toegekend aan een tweede reeks ingediende dossiers.

In december vorig jaar kreeg al een eerste reeks van 82 Nederlandstalige scholen een subsidie. In totaal heeft de VGC het afgelopen jaar al voor meer dan twee miljoen euro subsidies voor ICT-materialen toegekend. Sommige scholen kregen nu een tweede of zelfs een derde ICT-subsidie voor een tweede of derde verticale leerlijn, een ononderbroken pedagogische eenheid van de onthaalklas tot en met het zesde leerjaar.

Minister Gatz: “Met deze subsidies ondersteunen we de basisscholen van de drie netten om alle leerlingen te helpen digitale basisvaardigheden te verwerven. De ICT-materialen zullen de leerlingen helpen om de eindtermen te behalen bij het gebruik van laptops en andere digitale toestellen, media en werkwijzen.”

De scholen konden kiezen voor de aankoop of leasing van digitale schoolborden, laptops, tablets of een combinatie van deze leermiddelen ter waarde van maximaal 20.000 euro per school. Voor de inhoudelijke en technische begeleiding van deze materialen kunnen de scholen terecht bij het Onderwijscentrum Brussel en STARTPROjecten.

Story image

 

Meer info:
Onderwijscentrum Brussel, 02/210.63.90, onderwijscentrumbrussel@vgc.be
STARTPROjecten vzw, 0494/64.16.38, startprojecten@startprojecten.be

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel