Eerste schooldag op Tienerschool Anderlecht

Ter gelegenheid van de eerste schooldag nodigt Brussels minister bevoegd voor Onderwijs Sven Gatz de pers op maandag 2 september uit om een bezoek te brengen aan de Tienerschool Porta 1070 in Anderlecht, een uniek onderwijsconcept in het Brussels hoofdstedelijk gewest. 

De Tienerschool is een vernieuwend schoolconcept dat Brusselse leerlingen van de derde graad lager onderwijs (5deen 6deleerjaar) en de eerste graad secundair onderwijs (1ste jaar en 2de jaar middelbaar) in één school samenbrengt. 
De Tienerschool verzekert een zachte overgang van de lagere school naar het secundair onderwijs voor leerlingen van 10 tot 14 jaar, een leeftijd waarop ze heel wat persoonlijke ontwikkelingen doormaken. De Tienerschool biedt een traject aan dat meer aandacht besteedt aan individuele passies, talenten en interesses en ook focust op samenwerking, met medeleerlingen én met anderen buiten de school. 
Die aanpak moet leiden naar een beter doordachte studiekeuze vanaf de tweede graad secundair onderwijs.

Vorig schooljaar werden de eerste leerlingen in Porta 1070 ingeschreven Dit schooljaar draait de Tienerschool voor het eerst met de vier leerjaren. Bovendien is de infrastructuur voor de volledige Tienerschool nu beschikbaar, waardoor de volledige capaciteit van 320 leerlingen de komende jaren kan worden uitgerold. Vanaf januari 2020 start op deze campus ook de bovenbouw van de secundaire school.

Ter gelegenheid van het persbezoek zullen leerlingen, ouders en het schoolteam aanwezig zijn.

Tienerschool Porta 1070
Ninoofsesteenweg 369
1070 Anderlecht

Programma:
8:30-9:00 u: Verwelkoming en ontbijt
9:00-9:45 u: Rondleiding in de nieuwe lokalen
9:45-10:30 u: inhoudelijke uitleg over de Tienerschool

Om praktische redenen vragen we geïnteresseerde journalisten om zich in te schrijven bij Eva Vanhengel, woordvoerder van minister Sven Gatz, gsm 0476/512107, eva.vanhengel@vlaanderen.be

Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel