Coronaproof studeren in de Study Spaces

Brik – Student in Brussel organiseert, dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) elke blokperiode Study Spaces waar studenten zich in alle rust kunnen voorbereiden op de examens. Door covid-19 zijn studenten ook buiten de vaste blokperiode op zoek naar plekken om te studeren en online lessen te volgen.


VGC maakte op haar beurt middelen vrij om tot eind juni 2021 een Pop-up Study Space in het centrum van Brussel open te houden. In oktober opende Brik met steun van de Vlaamse Overheid een Pop-up Study Space in de Visverkopersstraat, vlakbij de Beurs in het centrum van Brussel. Studenten die thuis niet de geschikte omstandigheden hadden om te studeren konden er een plek reserveren. Al snel bleek de Pop-up een schot in de roos en waren alle 40 plaatsen dagen op voorhand volzet. Met de steun van de VGC kan Brik de Pop-up Study Space tot eind juni open houden en ook nog zoeken naar extra ruimte om nog meer studenten een plaats te bieden.


Met steun van VGC zijn er tijdens deze examenperiode weer Study Spaces geopend op verschillende locaties in de stad. Studenten kunnen onder meer gaan studeren bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Tour & Taxis, jeugdherberg Bruegel, de Sint-Gorikshallen en verschillende Brusselse gemeenschapscentra. In totaal zijn er meer dan 400 plaatsen.
Brik krijgt ook middelen om de registratie en reservatie van studenten coronaproof te organiseren. In functie van contact tracing is het belangrijk om te weten wie wanneer in de Study Spaces studeert. Dankzij de extra subsidie kan Brik een systeem uitwerken waarmee studenten eenvoudig en veilig een plaats kunnen reserveren. Het nieuwe systeem moet het voor Brik ook makkelijker maken om de vraag naar studeerplekken goed op te volgen.

Meer informatie over de Study Spaces vind je op
brik.be/studeren/studyspaces.

Story image
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel