Campus COOVI in Anderlecht krijgt vernieuwde buitenruimte

Op initiatief van Brussels minister Sven Gatz, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, krijgen de Nederlandstalige onderwijsinstellingen op de COOVI- campus een BuitenSpel-subsidie van 200.000 euro. Met deze subsidie kunnen de scholen hun buitenruimte herinrichten tot een multifunctioneel outdoor sportterrein.

De COOVI-campus omvat 4 instellingen van GO! Scholengroep Brussel, goed voor zo'n 1.700 leerlingen en cursisten. Naast secundair en volwassenenonderwijs (CVO) is er ook nog een internaat en een Centrum Leren en Werken (deeltijds beroepsonderwijs). Daarmee sluit deze campus ten volle aan bij het levenslang en levensbreed leren.

“De COOVI-campus is één van de grootste en groenste schoolsites van Anderlecht, met een rijke geschiedenis waar je leert wat vakmanschap inhoudt”, zegt Brussels minister Sven Gatz. “De COOVI- instellingen bieden kwalitatief hoogstaande opleidingen aan, die ook buiten de grenzen van het gewest worden gesmaakt. ​ Met deze subsidie bieden we onze ketten de kans om zich ten volle uit te leven op avontuurlijke speelplaatsen vol beweging.”

Met deze BuitenSpel-subsidie maken de instellingen, in samenspraak met de leerlingen, ouders en leerkrachten, een échte make over van hun speelpleinen. Er komt een multisportzone met een basket- en voetbalterrein, een calisthenicszone met buitenfitnesstoestellen, een recuperatiezone met zit- en ligelementen om uit te rusten alsook voor spierrelaxatie, een toeschouwerszone en tot slot een ontmoetingsplek voor jongeren waar ze hun tafelvoetbal en -tennisvaardigheden kunnen verscherpen.

Wat is de subsidie BuitenSpel?

BuitenSpel is een subsidie van de VGC voor de renovatie en inrichting van speelplaatsen. Nederlandstalige scholen in Brussel kunnen een subsidie van de VGC krijgen om de speelplaats in te richten tot een kindvriendelijke, creatieve omgeving, een ruimte waar kinderen hun speeltijd zelf vorm kunnen geven.

In totaal werden al 135 speelplaatsen gerenoveerd, voor een totaalbedrag van 12.913.753 euro.

Bekijk de eerder gerealiseerde projecten van BuitenSpel hier: ​

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole

 

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel