Brusselse studenten reageren frustraties af op boksbal tijdens ‘De Grootste Blokpauze’

Op donderdag 7 januari organiseert Brik – Student in Brussel vzw De Grootste Blokpauze. De blokperiode is vaak een eenzame periode voor studenten, maar door de huidige coronamaatregelen weegt dit nog meer door. Daarom krijgen studenten uit de Study Spaces de kans om de frustraties van zich af te slaan, op een boksbal. Verder trakteert Brik hen ook op een welverdiende koffie of thee.

Brik zorgt deze examenperiode opnieuw voor een ruim aanbod Study Spaces, verspreid over Brussel. Dankzij de samenwerking tussen Brik en de Vlaamse Gemeenschapscommissie zijn er ook heel wat gemeenschapscentra waar studenten kunnen studeren. Muntpunt, Onderwijscentrum Brussel en het hoofdkantoor van VGC zorgen mee voor extra plekken.

Aangezien er door de huidige coronacrisis ook buiten de examenperiode nood is aan rustige plekken om te studeren, opent Brik vanaf januari 2021 tot eind juni 2021 een permanente Study Space in het Marriott hotel op het Brusselse Beursplein. Elke dag zal er plaats zijn voor 80 studenten, die thuis niet de ideale omstandigheden hebben om online lessen te volgen. Deze Pop-up Study Space wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Sven Gatz, VGC-collegelid bevoegd voor studentenzaken.

Om de studenten dat extra duwtje in de rug te geven, trekt Brik op 7 januari met een koffiekraam en boksbal rond langs de Study Spaces in Brussel. Van 9u tot 12u staat Brik op de terreinen van Tour & Taxis, waar elke dag 90 studenten komen blokken. Van 13u tot 18u kan je het koffiekraam vinden in GC De Markten. Deze locatie ontvangt elke dag 25 studenten en ligt vlakbij enkele grotere Study Spaces: Marriott (80 plaatsen) en Spaces (40 plaatsen).

Minister Sven Gatz komt om 14u langs om de studenten aan te moedigen in de blokperiode en zal zelf ook een kansje wagen op de boksbal.

Story image
Story image

Brik – Student in Brussel vzw is de servicedesk voor studenten en de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel. Dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en in samenwerking met de VGC levert Brik diensten en informatie aan studenten over het leven in de stad, huisvesting, studeren en mobiliteit.

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

Nederlandstalig Onderwijs Coronamaatregelen
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel