Brusselse cafés moeten tot juli 2021 geen speelautomatentaks meer betalen

Op voorstel van Brussels minister van Financiën Sven Gatz, heeft de Brusselse regering beslist de taks op speelautomaten alvast niet te heffen tot juli 2021. Hiermee krijgen de Brusselse cafés wat meer zuurstof.

De belasting op de automatische ontspanningstoestellen wordt in het begin van het jaar betaald en dekt dan het volledige jaar. Deze heffing werkt via fiscale kentekens, die het bewijs vormen van de betaling van de taks en die op de automaten worden bevestigd. Deze automaten bevinden zich hoofdzakelijk in cafés. Die zijn door de maatregelen om de COVID-19-crisis te bezweren echter ongeveer zes maanden gesloten geweest. En wanneer ze geopend waren, was dat een groot deel van het jaar minder lang ‘s avonds, wanneer de speelautomaten het meest worden bespeeld.

Brussels minister van Financiën Sven Gatz heeft nu beslist om de kentekens voor het jaar 2020 geldig te laten verklaren tot 1 juli 2021.

“Dat geeft de caféhouders zes maanden respijt voor de betaling van een taks die tot meer dan 5.000 euro per toestel kan oplopen”, zegt Gatz. “Hiermee geven we de Brusselse cafés wat broodnodige zuurstof in deze zeer barre tijden, zoals dat trouwens al eerder in Vlaanderen en Wallonië ook is gebeurd.”

Door de verlenging van de kentekens voor 2020 tot juli volgend jaar, moeten de Brusselse caféhouders volgend jaar dus maar de helft van het normale tarief betalen.

Story image
Peter Dejaegher Woordvoerder / porte-parole a.i.

 

Financiën en Begroting Coronamaatregelen
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel