Bouw Campus Gallait in Schaarbeek officieel van start

Bouw Campus Gallait in Schaarbeek officieel van start

Persuitnodiging

Op woensdag 27 november leggen VGC-collegeleden Sven Gatz en Pascal Smet de eerste steen voor campus Gallait, een gloednieuwe scholencampus in Schaarbeek die op 1 september 2020 de deuren opent. Samen met Odebrecht/Vanhout en de VGC nodigen zij u uit op dit feestelijk startmoment.

De collegeleden geven hiermee de aftrap voor de bouw van een multifunctioneel scholencomplex met een grote secundaire school, een basisschool en de tweede tienerschool van Brussel. De scholen, onder de directie van Sint-Goedele vzw, zullen plaats bieden voor 1.140 leerlingen. 

Daarnaast nemen begin september 2020 drie jeugdwerkingen hun intrek op de site. Ook het aangrenzende gemeenschapscentrum De Kriekelaar behoort tot de campus. 
De VGC maakt hiervoor zo’n 38 miljoen euro vrij.

De eerstesteenlegging zal doorgaan op 27 november  vanaf 12 uur. We ontvangen u graag in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek. Gelieve uw komst te bevestigen aan Eva Vanhengel, woordvoerster van minister Sven Gatz, evanhengel@gov.brussels, 0476 51 21 07.

Programma
12 uur: ontvangst
12.30 uur: speeches
13.10 uur: eerstesteenlegging op de werf
13.20 uur: receptie


 

Nederlandstalig Onderwijs
Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel