165.000 euro voor nieuwe dubbele speelplaats in Sint-Agatha-Berchem

165.000 euro voor nieuwe dubbele speelplaats in Sint-Agatha-Berchem

Op voorstel van Brussels minister Sven Gatz, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, krijgen de Nederlandstalige basisscholen Sint-Albertus en Sint-Jozef in Sint-Agatha-Berchem een BuitenSpel-subsidie van € 165.000.

Basisschool Sint-Albertus en basisschool Sint-Jozef zijn gehuisvest op dezelfde site aan de Kerkstraat in Sint-Agatha-Berchem. Onder impuls van de VGC werken leerkrachten, leerlingen en ouders aan een plan om de twee speelplaatsen om te bouwen tot creatieve speelplekken.

“Met de aanleg van zowel rustige als actieve zones en met een buitenklas en een groene zone, worden de speelplaatsen nog meer een fijne speel- en ontspanningsplek voor de leerlingen”, aldus minister Sven Gatz. “Bovendien wordt er een nieuwe overkapping geïnstalleerd, zodat er in alle weersomstandigheden in de buitenlucht kan gespeeld worden.”

Met behulp van het project BuitenSpel willen beide scholen hun speelplaats omvormen tot een veilige, stimulerende leeromgeving voor de leerlingen en een ontmoetingsplaats voor de ouders. Buitenspel is een langlopend programma van de VGC, waarbij de teller vandaag op 148 projecten staat, goed voor 14.088.000 euro. Bekijk de eerder gerealiseerde projecten van BuitenSpel hier:

https://www.onderwijsinbrussel.be/ondersteuning/buitenspel-subsidies-voor-een-uitdagende-speelplaats

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz
Nederlandstalig Onderwijs
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel