Zoekboek Renée bezorgt je unieke trip door Brussel

Vandaag werd in Brussel “Renée” voorgesteld, een zoekboek van het type ‘Waar is Wally’ maar dan over Brussel. Kinderen en volwassenen worden in dit leuke boek uitgedaagd om op elke prent vijf personages te zoeken in Brusselse decors. Ze worden gegidst door het Brusselse meisje Renée, genaamd naar de wereldberoemde kunstenaar uit Jette, René Magritte. Een bijzonder zoekboek voor iedereen die van Brussel houdt!

De rode draad in het tekstloze boek “Renée” is René Magritte, de wereldberoemde surrealist. Op elke bladzijde vind je figuren en beeldtaal terug van de kunstenaar, maar ook van een reeks andere Brusselaars. Van wereldberoemd als Toots of Eddy Merckx, tot andere bekenden die in Brussel hun stek en passie vonden, zoals de architect Poelaert, Arno, Plastic Bertrand, Sandra Kim en koningin Mathilde, maar ook fictieve figuren als Bianca Castafiore en Madam Pheip. Het jonge meisje Renée gidst de zoekers door de prenten met iconische plekken als de Grote Markt, het Atomium, Manneke Pis, het Justitiepaleis, het Stripmuseum of het Jubelpark.

Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor het Imago van Brussel, ziet in “Renée” heel wat troeven om Brussel breder bekend te maken bij jong en oud, nationaal en internationaal: “Het boek bevat geen tekst, waardoor het ook geschikt is als zoekboek voor een internationaal publiek. Als tijdloos geschenkboek vormt het ook een hommage of een herinnering aan de stad Brussel en de surrealistische kunstenaar Magritte.” Achteraan op het boek staat een QR-code afgedrukt die toeristen in verschillende talen moet toelaten de bedoeling van het boek te begrijpen.

Deze publicatie, getekend door Pieter De Poortere, is na de zoekprentenboeken over Gent en Antwerpen het derde in zijn genre van uitgeverij Nanuq. Je kan het boek op drie niveaus benaderen: kinderen kunnen op elke bladzijde op zoek gaan naar Renée. Volwassenen zullen het leuker vinden ook de nationale en internationale nevenfiguren in het hedendaagse Brussel te herkennen. En de Brusselaars zelf kunnen tenslotte speuren naar de bekende Brusselaars.

Visit.Brussels heeft voor dit boek ook de rechten verworven om het te gebruiken als promotiemateriaal. De prenten kunnen vergroot worden ingezet voor evenementen en promotiedoeleinden voor het Brussels Gewest in binnen- en buitenland of in Brussel zelf, bijvoorbeeld als placemats in de horeca. Daarmee wordt Renée ook een uitstekende tool in het kader van de relance van het toerisme.

Renée is uitgegeven met een harde cover op groot formaat, telt 32 pagina’s, kost € 19,95 en is te koop in de betere boekhandel in Brussel.

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz
Story image
Story image
Story image
Imago van Brussel
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel