Zoek mee naar Renée in het Warandepark

Op initiatief van de minister Gatz, stelt Visit.brussels de tentoonstelling Renée van Pieter De Poortere tentoon aan de poorten van het Brusselse Warandepark. Je ontdekt het werk van René Magritte aan de hand van 40 beelden uit het gelijknamig zoekboek Renée. De tentoonstelling loopt van 22 oktober tot 22 november 2022.

Eerder lanceerde de Brusselse minister Sven Gatz, samen met Visit.Brussels, het prachtige stripboek Renée vol bijzondere illustraties van de hand van tekenaar Pieter De Poortere. Kinderen en volwassenen worden in dit boek uitgedaagd om op elke prent vijf personages te zoeken in een Brussels decor. Ze worden gegidst door het Brussels meisje Renée, genaamd naar de wereldberoemde kunstenaar uit Jette. René Magritte. Renée gidst de zoekers door de prenten met iconische plekken als de Grote Markt, het Atomium, Manneke Pis, het Justitiepaleis, het Stripmuseum of het Jubelpark.

Vanaf nu kan je de prenten ook bewonderen in het Brussels Warandebak. Het hoofdthema van deze kleurrijke citytrip? Het werk van de beroemdste surrealistische schilder van België, René Magritte. Op elke pagina staan zijn beelden en beeldspraak, op subtiele of meer uitgesproken manieren. Je kan ook veel bekende Brusselaars ontmoeten zoals Toots Thielemans, Hergé, Koningin Mathilde, Vincent Kompany, Sandra Kim, Jean-Claude Van Damme, ... .

Renée is uitgegeven met een harde cover op groot formaat, telt 32 pagina’s, kost € 19,95 en is te koop in de betere boekhandel in Brussel.

Renée_Pieter De Poortere.pdf 9 MB
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

Imago van Brussel
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel