Uitnodiging voor de pers: studiedag over meertaligheid

Op zaterdag 12 februari organiseert Brussels minister Sven Gatz een studiedag over meertaligheid. Na de oprichting van een Raad voor Meertaligheid en de Dag van de Meertaligheid, die al twee opeenvolgende jaren plaatsvond, is dit een nieuw initiatief van minister Gatz om meertaligheid te promoten.

In Brussel worden meer dan honderd verschillende talen gesproken. Dat maakt van onze hoofdstad een van de meest diverse steden ter wereld. Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Welvaart, sociale cohesie en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar ook echt begrijpen. Sven Gatz kreeg daarom als eerste minister in Europa de bevoegdheid om meertaligheid te promoten.

Verschillende academici, ervaringsdeskundigen en politici verlenen aan de studiedag hun medewerking. Er worden vragen beantwoord als: wat zijn de voordelen van tweetalig onderwijs? Voor welke uitdagingen op taalgebied staat de bedrijfswereld? Hoe kunnen we de vooruitgang van meertaligheid meten? Maar ook, hoe kan bij een volgende staatshervorming meertaligheid beter worden verankerd?

Story image

Praktisch:

De studiedag vindt plaats in Residence Palace, Wetstraat 155, 1040 Brussel.
​Deze locatie is makkelijkst te bereiken via het openbaar vervoer, via metrohalte Schuman (lijn 1 of 5, uitgang Residence Palace/Wetstraat), via bushalte Schuman (lijn 12, 21, 22, 36, 60, 79) of via treinstation Schuman. Wie toch verkiest met de wagen te komen, kan die parkeren in de betalende parkings Parking Wet (Wetstraat 85) of Parking Thon (Trierstraat 120).

De studiedag gaat vanzelfsprekend slechts door als de dan geldende coronamaatregelen dit toelaten. Zo zijn het CST en mondmasker alvast vereist voor alle deelnemers.

Journalisten die de studiedag live wensen bij te wonen, reserveren best zo snel mogelijk hun plaatsje via Eva Vanhengel ([email protected]), de woordvoerster van minister Gatz.

De plaatsten voor deze studiedag zijn beperkt.

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

 

Meertaligheid
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel