Twaalfde Buitenspeeldag op woensdag 24 april

Op woensdagnamiddag 24 april zullen wellicht heel wat Vlaamse en Brusselse huiskamers leeg zijn. De minister van Jeugd hoopt samen met maar liefst zeven Vlaamse kinderzenders dat opnieuw meer dan honderdduizend kinderen gevolg zullen geven aan hun gezamenlijke oproep om die namiddag buiten te gaan ravotten. Op televisie zal er immers niets te zien zijn voor het jonge geweld. Zowel Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, VTM Kids, VTM Kids Jr. als Studio 100 TV zetten die dag hun schermen op zwart tussen 13u en 17u.

De 12de editie op rij wordt opnieuw een recordeditie met maar liefst 439 activiteiten georganiseerd in 259 Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden (in 2018 ging het om respectievelijk 435 en 257). Het zijn de lokale besturen die de trekkers zijn van de Buitenspeeldagactiviteiten. Samen met jeugd- en sportverenigingen, scholen, buurtcomités… zorgen ze voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod. De Buitenspeeldag is zoals steeds volledig gratis. Zo kunnen echt alle kinderen ervan genieten.

Sven Gatz: “Van een groot sport- of spelevenement op de markt, het park of in het speelbos tot meer kleinschalige activiteiten in de eigen buurt en in een verkeersvrijgemaakte woonstraat: de Buitenspeeldag is divers en biedt voor ieder wat wils. Met de steun van maar liefst zeven kinderzenders worden kinderen gestimuleerd om de televisie of tablet een namiddag aan de kant te schuiven en naar buiten te trekken om te ravotten. We hopen dan ook dat de Vlaamse en Brusselse jeugd woensdag massaal buiten zal spelen, én dat de pas vernieuwde gemeentebesturen aandacht voor kindvriendelijke buitenruimte hoog op de lokale agenda blijven plaatsen!”

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, VTM kids, VTM Kids Jr., Studio 100 TV, Bataljong vzw, ISB vzw (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) en de Vlaamse overheid.

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiƫn, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel