Sven Gatz en Kamagurka veilen kunstwerk voor Rode Neuzen Dag

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz veilt dit jaar een kunstwerk voor Rode Neuzen Dag. Samen met Kamagurka koos hij een kunstwerk dat ze bewerkten met een rode neus. Ten voordele van de Rode Neuzen Dag zal het werk via vakantieveilingen.be worden geveild. Iedereen kan vanaf vandaag op het kunstwerken bieden via onderstaande link.

“Er zijn nog te veel jongeren die zich niet goed voelen in hun vel. Toch is het belangrijk dat er al op jonge leeftijd over wordt gesproken. Acties zoals Rode Neuzen Dag helpen in elk geval bij het sensibiliseren en het onder de aandacht brengen van spreken over psychische problemen,” zegt minister Gatz. “Jongeren zien dat ze niet alleen zijn. Hun rolmodellen durven het probleem aan te kaarten waardoor ook zij sneller geneigd zullen zijn om er over te spreken.”

In de talkshow Gert Late Night sprak Sven Gatz openlijk over zijn depressie. Hij vindt dat het onderwerp ondanks de stijgende media-aandacht nog steeds taboe blijft.

Minister Gatz noemt zichzelf al langer fan van Kamagurka. Zijn werken zijn vaak humoristisch getint, met een diepzinnigere boodschap. De keuze was voor Sven Gatz dan ook snel gemaakt om hem te contacteren over een mogelijke samenwerking.

“Psychische problemen zijn een probleem van alle tijden en alle leeftijden. Maar vooral bij jongeren is het belangrijk om daar heel vroeg bij te zijn,” zegt Kamagurka. Hij tekende op een van zijn werken een rode neus als verwijzing naar de Rode Neuzen-actie. Het werk, genaamd ‘They Came for Salt And Pepper’, werd gemaakt in opdracht van De Zwarte Panter.

Twee jaar geleden werkte minister Gatz al eens samen met een kunstenaar voor Rode Neuzen Dag. Samen met Sofie Muller maakte hij toen vijf beeldjes die verkocht werden ten voordele van Rode Neuzen Dag. 

Bieden kan via deze LINK : https://www.vakantieveilingen.be/producten/elektronica/kunstwerk_kamagurka.html 

Onderaan dit bericht kan u nog foto's en een filmpje vinden. 

Contacteer ons
Peter Dejaegher Communicatiemedewerker, Kabinet Gatz
Peter Dejaegher Communicatiemedewerker, Kabinet Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister voor Financiƫn, Begroting, Ambtenarenzaken en Meertaligheid
Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden
Koolstraat 35
1000 Brussel