Speerpuntproject Cultureel Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap

De Vlaamse en Franse minister van Cultuur, Sven Gatz en mevrouw Alda Greoli, brengen zaterdag om 14 u een bezoek aan Kortrijk voor het project WE ARE NEXT, het speerpuntproject uit de projecten van het Cultureel Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap.

 

Bij deze feestelijke gelegenheid zullen ze de grensoverschrijdende samenwerking in de verf zetten tussen culturele organisaties in de Eurometropool van Rijsel-Kortrijk-Doornik, die een deel van Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk overspant.

Sinds 2008 heeft Next verschillende samenwerkingsprojecten tussen partners uit Doornik en Kortrijk opgezet. Dit evenement geeft de gelegenheid om alle partners, culturele stakeholders en overheden die betrokken zijn bij WE ARE NEXT samen te brengen. De ministers zullen de balans opmaken van het eerste werkjaar van het Cultureel Akkoord en de resultaten bekendmaken van de projectoproep 2017.

Programma en practica:

NEXT-café, Broelkaai 6, Kortrijk, 14 u

  • Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk
  • François De Coster, ondervoorzitter van de regio Hauts de France, bevoegd voor Cultuur
  • Presentatie van “Wij hebben in NEXT gespeeld”, “Citizen Map” en “Eurometropolis Café” door Philippe Deman, directeur van het Maison de la Culture in Doornik, en Franky Devos, directeur van Kunstencentrum Buda in Kortrijk.
  • Lezing: “Biologie van de grens” door Thomas Bellinck, Belgisch regisseur
  • Ministers Alda Greoli en Sven Gatz: de samenwerking tussen de Franse en de Vlaamse Gemeenschap in België
  • Video-installatie “Guilty Landscapes” van Dries Verhoeven
Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerster Sven Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerster Sven Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel