Philippe Herreweghe krijgt ereteken Officier in de Leopoldsorde

Vandaag heeft minister van Cultuur Sven Gatz het ereteken van Officier in de Leopoldsorde van de Vlaamse Gemeenschap overhandigd aan Philippe Herreweghe. Deze hoogste onderscheiding wordt hem toegekend voor zijn grote verdiensten in de muziek, kunst en cultuur.

De Gentenaar staat bekend als de oprichter van het Collegium Vocale Gent in 1970. Hij zou nog tal van ensembles oprichten in binnen- en buitenland en specilialiseerde zich in gespecialiseerd in barok-, renaissance- en hedendaagse muziek. Hij is sinds 1997 als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Ochestra (deFilhamonie) en veel gevraagd gastidirigent in toonaangevende Europese orkesten binnen en buiten Europa. In al die jaren bouwde Herreweghe een discografie op met meer dan 120 opnamen. Herreweghe werd tijdens zijn loopbaan sinds 1990 onderscheiden met tal van prijzen, eretekens en eredoctoraten.

Minister Sven Gatz: “Het is een grote eer het ereteken van Officier in de Leopoldsorde te mogen uitreiken aan Philippe Herreweghe. Hij is een van Vlaanderens grootste levende kunstenaars, een absoluut internationaal uithangbord van onze en de Europese cultuur.”

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel