Persuitnodiging: Molenbeek-Brussels2030

Persuitnodiging: Molenbeek-Brussels2030

We nodigen u van harte uit voor een bruisende avond vol live poëzie bij de bekendmaking van de shortlist voor het Brusselse stadsdichterschap op 7 december om 20:00 uur. Kom naar GC Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis, voor een viering van kosmopolitische creativiteit en taalkundige diversiteit.

Van 32 kandidaten naar 5 finalisten
​Wees erbij wanneer we volgende grote stap zetten in het project Public Poet Brussels dat MolenbeekforBrussels2030 in samenwerking met het Brussels Gewest heeft opgestart en zit op de eerste rij wanneer vijf aspirant stadsdichters hun poëtische en participatieve projecten voorstellen aan het Brusselse publiek.

Praktisch
​Donderdag 7 december 2023, 20:00u – 22:00u
​GC Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis

Wat na 7 december?
​Doe mee aan het democratische proces door van 8 december tot 31 december 2023 je stem uit te brengen op je favoriete kandidaat en ontdek op 15 januari 2024 de verkozen Public Poet Brussels tijdens een langverwachte onthulling.
​De Public Poet Brussels begint aan een twee jaar durende poëtische reis die begint ter gelegenheid van Wereldgedichtendag op 21 maart 2024 en eindigt op 20 maart 2026. Tijdens deze periode verwachten we 19 gedichten die de bruisende realiteit van Brussel weerspiegelen. Noteer deze buitengewone avond alvast in uw agenda. Uw aanwezigheid, samen met die van de gewaardeerde jury en stuurgroep, zal dit evenement onvergetelijk maken. Laten we samenkomen, de kracht van woorden vieren en het rijke spectrum van de Brusselse meertaligheid omarmen!

Met vriendelijke groeten en graag tot dan,
​Jan Goossens & Fatima Zibouh (Co-Opdrachthouders MolenbeekforBrussels2030) & Sven Gatz (Brussels Minister voor de Promotie van Meertaligheid)

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

  

Meertaligheid
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel