Nieuwe Mini-Bru 2020, statistische schatkist over het Brussels Gewest

Zopas verscheen Mini-Bru 2020, een statistische brochure met een overzicht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in al zijn verscheidenheid: economie, bevolking, milieu, toerisme, onderwijs,…

Nieuw is bijvoorbeeld een figuur die de centrale rol illustreert van het Gewest als voornaamste tewerkstellingsgebied van België: iets minder dan één baan op twee op het Brussels grondgebied wordt ingevuld door een werknemer uit een van de twee andere gewesten. Dagelijks trekt Brussel 356.000 Vlaamse en Waalse pendelaars aan, zes van de tien uit Vlaanderen en vier van de tien uit Wallonië. En omgekeerd pendelen 74.000 Brusselaars naar het noorden of het zuiden van het land, zeven van de tien naar Vlaanderen en drie van de tien naar Wallonië.

Interessant zijn ook de cijfers die aantonen dat de auto als voornaamste wijze om van de woonst naar het werk te reizen en terug, tussen 2005 en 2017 aan belang inboet. En het Nederlandstalig onderwijs groeide in het schooljaar 2017-2018 tegenover het voorgaande schooljaar verder door in al zijn geledingen, van de kleuterschool tot de universiteit.

Brussels minister Sven Gatz: “De nieuwe Mini-Bru 2020 geeft een schat aan informatie voor al wie zich betrokken voelt bij het Brussels gewest. En het kleine boekje is een waardevol instrument voor iedereen die mee werkt aan de toekomst van de enige grootstad van ons land.”

Mini-Bru 2020 (in bijlage bij dit persbericht) kan je downloaden op www.ibsa.brussels. Daar kan je desgewenst ook een papieren exemplaar bestellen.

Story image

 

Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz
Mini Bru 2020-NL-WEB.pdf 5 MB 06/02/2020 - De Mini-Bru 2020 is er! — nl

 

Ambtenarenzaken
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel