Minister Gatz unboxt WAT WAT: 1 platform voor vragen van jongeren

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz heeft groot nieuws. Samen met De Ambrassade kondigde hij vanochtend via Facebook Live de komst van WAT WAT aan. In een video unboxte hij het logo van WAT WAT. Say WAT? Wel: WAT WAT is een nieuw merk dat jongeren versterkt met antwoorden op hun vragen en hen gidst naar gepaste advies- of hulpkanalen. De eerste kus, een eerste keer alleen gaan wonen, een eerste keer nadenken over wat je later wil worden. Jongeren tussen 11 en 24 jaar zoeken in een wereld vol informatie een antwoord op 1001 vragen. Met WAT WAT bundelen verschillende Vlaamse informatiespelers (denk aan Awel, Publiq, Child Focus, Pimento, etc.) de krachten om jongeren via 1 merk, 1 gezicht, 1 stem te informeren. Zo gaan WAT WAT en alle partners achter het merk de versnippering aan initiatieven, websites en goedbedoelde campagnes aan het adres van jongeren tegen.

Waarom WAT WAT?

De minister kondigde eerder in zijn beleidsnota aan dat hij een informatie- en communicatieplatform wou lanceren. Hij gaf De Ambrassade - de organisatie die jeugd, jeugdwerk, jeugdbeleid en jeugdinformatie op de kaart zet – de opdracht om een nieuw merk en een nieuwe strategie te ontwikkelen rond jongereninformatie. De échte lancering van de website staat voor 1 oktober gepland.

Say WAT WAT?

Je hebt geen idee welke risico’s sexting met zich meebracht? Too bad. Je weet niet dat je je moest inschrijven bij de VDAB? Dan moet je nog even wachten op die inschakelingsuitkering. Je kent de mogelijkheden om in het buitenland te studeren niet? Gemiste kans. Je voelt je erg down maar je weet niet waar je terecht kan om hierover te praten? Pech. Jongeren tussen 11 en 24 jaar hebben heel veel vragen maar het antwoord laat zich niet altijd makkelijk vinden. WAT WAT trekt online en offline naar waar jongeren zijn. De ambitie: WAT WAT wordt de nieuwe BFF van alle jongeren.

“Jongeren geven vaak aan dat ze informatie missen over bepaalde thema’s. Feit is dat er al heel wat informatie voor jongeren bestaat, maar dat die niet altijd tot bij de jongeren geraakt. Door de krachten van die verschillende initiatieven te bundelen, hoeven jongeren zich maar te richten tot één merk” – Sven Gatz, Vlaams minister van Jeugd          

“Met WAT WAT informeren we jongeren op maat. Centraal op de website komt een zoekbalk en kunnen jongeren hun leeftijd ingeven om de antwoorden meer te laten aansluiten op hun leefwereld. Per vraag verwijzen we ook door naar relevante bestaande zelftests en de meest passende advies- of hulplijn.” – Marian Michielsen, expert jeugdinformatie bij De Ambrassade – organisatie die het merk WAT WAT grootbrengt. De Ambrassade zet jeugd, jeugdinfo, jeugdwerk en jeugdbeleid op de kaart.  

Meer informatie:

  • Herbekijk de unboxing van WAT WAT via facebook live: klik hier
  • Download hier de beeldenmap met foto’s van de facebook live & het hires logo.
  • www.watwat.be
Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Marian Michielsen Stafmedewerker participatie en informatie
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Marian Michielsen Stafmedewerker participatie en informatie
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel