Minister Gatz steunt residentiewerking jonge kunstenaars in Atelier34zero

Viceminister-president en minister van Cultuur Sven Gatz heeft een subsidie toegekend van 30.000 euro aan Atelier34zero in Jette. Met dit project gaat het atelier een residentiewerking opstarten voor jonge kunstenaars. 

Atelier34zero wil drie residenties organiseren voor drie individuele kunstenaars of een collectief. Kandidaten tussen de 25 en 35 jaar kunnen zich inschrijven voor dit project, ongeacht de artistieke discipline. De uitverkoren kunstenaars krijgen dan gedurende twee maanden een atelier in het museum. Daar krijgen ze ook de gelegenheid het gerealiseerde artistiek werk een maand lang te tonen. Een vierde resident, met grafische kunsten als discipline, zal de drie andere residenten interviewen en volgen. Daaruit volgt dan later een publicatie.

Minister Gatz: “Ik steun dit project omdat Atelier34zero er een jong en geïnteresseerd publiek aanspreekt in een gemeente van het Brussels gewest waar dit niet evident is. Door in te zetten op een residentiewerking voor jonge kunstenaars, probeer ik dit interessante museum voor hedendaagse kunst een nieuwe troefkaart te geven.”

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel