Minister Gatz maakt ruim 400.000 euro vrij voor 25 innovatieve partnerprojecten

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft voor een totaalbedrag van 404.862,50 euro subsidies toegekend aan 25 innovatieve partnerprojecten. Dat zijn samenwerkingen tussen minimaal één culturele en één niet-culturele partner uit uiteenlopende sectoren als onderwijs, wetenschap, sport of technologie. Per project kan een subsidie van maximaal 20.000 euro worden gegeven. De niet-culturele partners nemen ook zelf minstens 25% van de totale kosten van het project op zich.

Minister Sven Gatz: ‘Met deze tweede subsidieronde voor deze subsidielijn  openen we voor de cultuursector vaak gesloten deuren naar andere sectoren. Daarmee krijgen culturele organisaties de middelen en tijd om samen met partners uit gekende of ongekende sectoren hun grenzen te verleggen. Deze partnerships passen perfect binnen onze langetermijnvisie voor aanvullende financiering en ondernemerschap in de Vlaamse cultuursector.’

In deze selectie komen onder meer digitale innovaties aan bod, zoals rond datamining en virtual reality, naast partnerprojecten met de klemtoon op sociale innovatie.. Zo experimenteert ‘Allez, Chantez!’ in Leuven met community building over de letterlijk en figuurlijk hoge muren van de Hulpgevangenis heen. De initiatiefnemers willen met dit project de lokale gemeenschap motiveren en activeren om zich in te zetten voor gemeenschapsvorming in een onbekende wereld zoals de gevangenis.

De Federatie Marokkaanse en Mondiale Democratische Organisaties (FMDO) wil dan weer de diverse verhalen van hun vrijwilligers met een migratieachtergrond vertellen via audioverhalen en podcasts, in samenwerking met Radio 1 en het productiehuis 'Na ons de zondvloed’. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de vele beloftevolle innovatieprojecten die de komende maanden zullen opgestart worden met deze subsidies.

De volledige lijst kun je onderaan raadplegen.

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel