Minister Gatz lanceert tweede oproep voor culturele projecten met een bovenlokale uitstraling

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz lanceert vandaag de tweede projectoproep in het kader van het transitiereglement voor culturele projecten van bovenlokaal belang. Het transitiereglement is één van de overgangsmaatregelen voor 2018 – 2019 die minister Gatz heeft genomen om de overdracht van de bevoegdheid ‘cultuur’ van de provincies naar Vlaanderen te begeleiden.

De subsidiemaatregel is tijdelijk. Hij is bedoeld voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling die door de afslanking van de provincies niet langer provinciaal ondersteund kunnen worden. Op die manier wil Vlaanderen ook de kleinere spelers in het culturele veld ondersteunen. In 2020 komt er een nieuw decreet bovenlokaal cultuurbeleid waarop organisaties en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden projectmatig en structureel kunnen intekenen.

Vanaf vandaag kunnen subsidieaanvragen voor de tweede ronde binnen het transitiereglement worden ingediend via de online applicatie KIOSK van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Projectvoorstellen indienen kan tot en met 1 april 2018.

Het reglement, een handleiding én een filmpje waarin het transitiereglement kort en bondig wordt uitgelegd, vind je op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel