Minister Gatz investeert in infrastructuur kunsthuis Globe Aroma

Viceminister-president en minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om via het Fonds voor Culturele Infrastructuur (FoCI) 80.000 euro infrastructuursubsidie toe te kennen aan het open kunsthuis Globe Aroma in hartje Brussel. Met de subsidie zullen onder meer het dak en de nutsvoorzieningen van het oude magazijngebouw vernieuwd worden.

Globe Aroma is een artistieke vrijplaats waar vluchtelingen en asielzoekers, Brusselaars, wijkbewoners en kunstenaars samenkomen. Artiesten krijgen er ruimte en gelegenheid om te werken en contacten te leggen met het publiek. Uiteenlopende groepen uit de sociale sector, het onderwijs en de cultuurwereld vormen er via de organisatie van activiteiten en evenementen met een lage drempel een gemeenschap met een grote culturele diversiteit.

Minister Sven Gatz: “Het oude magazijngebouw van Globe Aroma heeft een mooi potentieel om die waardevolle werking van het kunsthuis in een superdiverse buurt nog meer kansen te bieden. Daarom investeren we samen met de VGC in de renovatie van het gebouw, zodat het flexibeler en multifunctioneler inzetbaar is en de oppervlakte maximaal kan worden benut.”  

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel