Lier, Meetjesland en Westhoek sluiten aan bij UiTPAS

In de loop van 2017 zullen drie nieuwe regio’s kunnen starten met UiTPAS: stad Lier, regio Meetjesland en regio Westhoek. Dat hebben minister van Cultuur Sven Gatz en minister van Sport Philippe Muyters bekendgemaakt.

De UiTPAS is een puntenspaarkaart met voordelen voor iedereen. De pas geeft een korting aan mensen in armoede - automatisch én discreet. Punten sparen doe je aan de balie of spaarzuil van één van de meer dan 900 verschillende organisaties die UiTPAS aanvaarden. Per deelname krijgt de gebruiker van UiTPAS één punt. Wanneer hij of zij voldoende UiTpunten heeft verzameld, kan de gebruiker die omruilen voor een voordeel naar keuze.

Na de regio Dender (Aalst), Brussel, Gent, Oostende, regio Zuidwest (Kortrijk), regio Kempen (Turnhout) en de reeds voor 2016 en begin 2017 geplande lanceringen in Maasmechelen, Mechelen, Heist-op-den-Berg en Leuven krijgt UiTPAS zo stilaan stevig voet aan de grond in Vlaanderen. De UiTPAS zal eind 2017 beschikbaar zijn in 33 steden en gemeenten, goed voor ruim 1,4 miljoen inwoners in Vlaanderen en Brussel.

De UiTPAS zet expliciet in op het stimuleren van vrijetijdsparticipatie van elke inwoner en meer in het bijzonder van de meest kwetsbare burgers. Met de pas loopt ook het vrijetijds- en participatiebeleid gesmeerder, omdat het bereikbaar wordt met één geïntegreerde pas. Bovendien kunnen marketing- en promotiestrategieën op elkaar worden afgestemd.

“Met de aansluiting van Lier, het Meetjesland en de Westhoek bereikt de UiTPAS meteen 150.000 bijkomende geïnteresseerden”, zegt minister Gatz. “Ze zullen met die ene pas terecht kunnen in bibs, musea, cultuur- en kunstencentra, speelpleinen of concertzalen, maar ook in sporthallen en zwembaden. De UiTPAS krijgt stilaan de allure van een golf die heel ontspannend Vlaanderen en Brussel in zijn greep krijgt.”

“We stellen vast dat de Uitpas een positief effect heeft op de actieve sportparticipatie. Heel wat van de gespaarde punten worden bijvoorbeeld verzilverd in onze lokale zwembaden. Sport zou een plaatsje moeten hebben ik in ieders vrijetijdsbesteding. Ik ben dan ook blij dat een sterk merk als de Uitpas hieraan bijdraagt,” zegt minister Muyters.

Meer info over UiTPAS via www.cultuurnet.be/uitpas

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerster
Eva Vanhengel Woordvoerster
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel