Kunstwerkt organiseert “Buren bij kunstenaars”

Minister van Cultuur Sven Gatz heeft de Vlaamse amateurkunstenorganisatie “Kunstwerkt” opdracht gegeven om het West-Vlaamse project “Buren bij kunstenaars” over te nemen en een uitrol in heel Vlaanderen voor te bereiden. 

Minister Gatz reserveert voor Kunstwerkt tot 2021 elk jaar 250.000 euro uit de overgehevelde provinciale enveloppes. Tijdens die transitieperiode zal Kunstwerkt het project “Buren bij kunstenaars” overnemen in West-Vlaanderen.

Deze succesvolle open-atelierdagen lieten op initiatief van de kustprovincie het grote publiek toe om een kijkje te nemen in het atelier van een professionele of amateurkunstenaar. Voor de kunstenaars bood dit project de gelegenheid om hun werk te presenteren aan hun “buren”, een heel breed publiek dus.

Sven Gatz: “Tijdens de transitieperiode zal Kunstwerkt de mogelijkheid bestuderen om dit succesrijke West-Vlaamse project over heel Vlaanderen uit te rollen vanaf 2020.”

Katrien Boogaerts, coördinator van Kunstwerkt: “Het is voor ons een mooie uitdaging om deel uit te maken van dit project, dat op erg succesvolle manier beeldende kunstenaars aanmoedigt. Laat dat net de bestaansreden van Kunstwerkt zijn.”

Meer informatie op: www.kunstwerkt.be

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Katrien Boogaerts Coördinator Kunstwerkt
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Katrien Boogaerts Coördinator Kunstwerkt
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel