Kanal: Internationale kunstenambitie door samenwerking van Brussel met de Vlaamse en Franse Gemeenschap.

Deze ochtend werd in het oude Citroëngebouw de partnerovereenkomst tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Stichting Kanal en Centre Pompidou ondertekend in aanwezigheid van Brussels Minister-president Rudi Vervoort, Voorzitter van het Parijse Centre Pompidou Serge Lasvignes en Curator Bernard Blistène, Frans Gemeenschapsminister minister Rachid Madrane, Yves Goldstein van Fondation Kanal en Vlaams minister Sven Gatz.

In dit ambitieuze Brusselse project zullen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap actief participeren. Vandaag door een financiële ondersteuning van de programmatie tot aan de verbouwing. Daarna door de uitwisseling van collecties van musea van de Vlaamse en de Franse Gemeenschap.

Brussel is een internationale kunstenstad. Kanal, dat zal uitgroeien tot een museum voor moderne en hedendaagse kunst, geeft de stad een nieuwe unieke plek. Kanal wordt een museum waar de creativiteit van jonge kunstenaars centraal staat. De samenwerking met de toonaangevende kunstenscènes uit de muziek, hedendaagse dans en beeldende kunst komt in dit cultuurcentrum bovenop de programmatie die Brussel nu al rijk is. Kanal betekent dus nog meer kunst en cultuur in onze hoofdstad en dat over een oppervlakte van 30.000 m².

Sven Gatz: "Dat het museum en Centre Pompidou in Parijs de krachten bundelen, toont aan dat Kanal de internationale ambitie heeft die de Europese hoofdstad past. Het toonaangevende museum uit Parijs kan op die manier haar ervaring en know how doorgeven en zal Kanal meteen op de kaart zetten als een niet te missen trekpleister voor cultuurliefhebbers die Brussel bezoeken. Voor de Brusselaars wordt dit een nieuwe plek om fier op te zijn in een buurt die daarmee een nieuwe trendsetter in Brussel wordt."    
Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel