Gatz werkt aan één communicatieplatform voor de jeugd

Minister van Jeugd Sven Gatz wil één allesomvattend communicatieplatform voor de jeugd. Het platform moet de wildgroei aan communicatiekanalen voor jongeren en kinderen die vandaag bestaat  centraliseren. Uit onderzoek blijkt dat er bij de jeugd een grote behoefte bestaat aan zo’n uniek platform.

 

Op voorstel van minister van Jeugd Sven Gatz heeft de Vlaamse regering een conceptnota voor een communicatieplatform voor de jeugd goedgekeurd.

In plaats van elke organisatie of beleidsveld op eigen kracht haar boodschap te laten bezorgen aan kinderen en  jongeren, wil Sven Gatz die taak via een gezamenlijk platform gemakkelijker maken. Organisaties kunnen hierdoor onder andere een breder netwerk uitbouwen dat toelaat makkelijk naar elkaar te verwijzen of een beroep te doen op elkaars expertise.

Sven Gatz: “Het is de bedoeling alle informatie ter beschikking te stellen waar kinderen en jongeren naar op zoek zijn. Ze kunnen ook aangemoedigd worden om aan allerlei initiatieven, campagnes of activiteiten te participeren. En het platform moet alle relevante organisaties, beleidsvelden en overheden toelaten op een gestroomlijnde manier gerichte informatie aan jonge doelgroepen te bezorgen. Daarbij moet elke organisatie die informatie verstrekt, haar eigenheid kunnen bewaren.”

De uitvoering van dit plan berust bij de Ambrassade, die van de Vlaamse overheid de opdracht heeft gekregen om kinderen en jongeren te informeren. De Ambrassade zal  dit platform samen met andere partners uit de sector vormgeven.

Er wordt ook onderzocht of het aangewezen is aan dit platform een kaart te verbinden die kinderen en jongeren van voordelen en kortingen laat genieten.

Het communicatieplatform zal nog deze legislatuur worden opgestart.

 

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister voor Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken en Meertaligheid
Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden
Koolstraat 35
1000 Brussel