Gatz speciale gast op Dag van Meertaligheid in Europees Parlement

(BELGA) Brussels minister Sven Gatz is zaterdag de speciale gast op de Dag van de Meertaligheid in het Europees Parlement in Brussel. De Open Vld'er is ook bevoegd voor Meertaligheid en blijkt de enige minister binnen de Europese Unie te zijn met deze bevoegdheid.

Op de Dag van de Meertaligheid 2019 krijg je de kans om een blik achter de schermen te werpen en te zien hoe het Europees Parlement werkt in 24 talen. Tussen 10 en 18 uur worden allerlei activiteiten georganiseerd in de grote vergaderzaal. Daarnaast zijn er vertaalspelletjes, kan de bezoeker zelf in een tolkcabine stappen of een informatiebijeenkomst met vertalers en tolken bijwonen.

De Dag van de Meertaligheid werd voor het eerste op 30 september 2017 georganiseerd. Zaterdag is het evenement dus aan zijn derde editie toe. Meertaligheid is een kernwaarde van de Europese Unie waarmee alle burgers van de EU de werkzaamheden van hun democratisch gekozen vertegenwoordigers in hun eigen taal kunnen volgen, luidt het. De Dag van de Meertaligheid geeft iedereen de kans deze taal in actie te zien in het meest meertalige parlement van de wereld.

Minister Gatz krijgt zaterdag een rondleiding en uitleg van de vertalers en tolken. "Meertaligheid geeft mensen meer kansen in het vinden van een job. Meertaligheid brengt mensen samen. Voor de eerste keer is een Brussels minister bevoegd om de meertaligheid te promoten en een plan uit te werken om meertaligheid te bevorderen. De Europese Dag van de Meertaligheid is dan ook een mooi initiatief dat die opdracht ondersteunt", vindt Sven Gatz.

Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiƫn, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel