Gatz en Vanhengel ijzersterk duo voor Brusselse lijst

Met Brussels viceminister-president Guy Vanhengel als lijsttrekker en Vlaams viceminister-president Sven Gatz als lijstduwer heeft Open Vld in Brussel een ijzersterk duo op de lijst voor het Brusselse Hoofdstedelijk Parlement gezet.

Gisterenavond zaten de ministers Gatz en Vanhengel samen met Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten om de knopen door te hakken. 

“Ik wil me op de best mogelijke manier inzetten voor de Brusselaars”, zegt de Vlaams minister uit Jette. “Ik geloof in mijn stad, en in haar superdiverse en kosmopolitische toekomst. Daarom heb ik ermee ingestemd om in Brussel niet de lijst te trekken voor het Vlaams Parlement, wat je zou verwachten van een Vlaams minister. Ik heb ermee ingestemd de lijst te duwen voor het Brussels parlement. Guy en ik hebben er voor gekozen om met de sterkst mogelijke lijst naar de Brusselse kiezer stappen.”

Gatz is tevreden dat hij de nu bijna afgelopen regeerperiode als minister voor Brusselse Aangelegenheden waar mogelijk in Vlaanderen en in Brussel zijn Brusselse stem heeft laten horen. In de campagne voor de aanstaande verkiezingen wil hij zich verder toeleggen op Brusselse thema’s. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag blijft minister Gatz ook bereid om in de volgende legislatuur verantwoordelijkheid op te nemen.

Open Vld Brussel heeft aangetoond dat de partij politiek als een ploegsport beschouwt. Minister Guy Vanhengel is blij dat hij opnieuw het vertrouwen heeft gekregen om de lijst voor het Brussels Parlement te trekken:

“Met de beslissingen over het lijsttrekkerschap die we gisteren samen met onze voorzitter hebben genomen, ben ik tevreden. Met Sven Gatz  kon ik me geen betere lijstduwer dromen. Bovendien is de toekomst op deze manier verzekerd. Nu kunnen we aan de slag om de lijsten verder samen te stellen.”

Minister Gatz: “Diversiteit is vandaag belangrijker dan ooit. Onze voorzitter had eerder al aangekondigd dat ze ook in Open Vld de vertegenwoordiging van de vrouwen wil versterken, met name bij de lijsttrekkers. Door de lijst voor het Brussels Parlement te duwen, maak ik ook plaats voor een vrouw op de Vlaamse lijst.”

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Bert Cornelis Woordvoerder Guy Vanhengel
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Bert Cornelis Woordvoerder Guy Vanhengel
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel