Gatz en Smet creëren ruimte voor Nederlandstalig cultuurbeleid in Sint-Lambrechts-Woluwe

Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt een Nederlandstalige cultuurbeleidscoördinator. De Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie werkten hiervoor een overeenkomst uit.

 

Eerder deze legislatuur stapten de gemeenten Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Ganshoren in in het Vlaamse decreet lokaal cultuurbeleid. Daardoor kregen ze middelen voor de aanwerving van een cultuurbeleidscoördinator. In Sint-Lambrechts-Woluwe zal de VGC met middelen vanuit Vlaanderen de personeelskost op zich nemen voor een voltijds cultuurbeleidscoördinator die vanuit het gemeenschapscentrum Op-Weule aan de slag gaat. Zo wordt Sint-Lambrechts-Woluwe de laatste Brusselse gemeente waar een cultuurbeleidscoördinator kan starten. Een cultuurbeleidscoördinator stimuleert de samenwerking tussen de gemeente, het gemeenschapscentrum, de bibliotheek en het jeugdhuis. Hij of zij maakt een cultuurbeleidsplan op en organiseert inspraak en participatie van de lokale culturele actoren.

"Met deze oplossing garanderen we dat ook de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe net zoals alle andere Brusselaars kunnen genieten van een rijker Nederlandstalig vrijetijdsaanbod. De cultuurbeleidscoördinator zal werk maken van een vernieuwend cultuurbeleid en samen met de Woluwenaren activiteiten organiseren die ontspannen, inspireren en verbinden,” zegt Brussels minister Pascal Smet.

Vlaams minister van Cultuur en Brussel Sven Gatz voegt daaraan toe:

“Het heeft zijn tijd geduurd maar ik ben blij dat  we samen een oplossing hebben gevonden zodat voortaan alle Brusselse gemeenten in het decreet lokaal cultuurbeleid zijn ingestapt. De cirkel is hiermee rond.”

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel