Elfde Buitenspeeldag belooft succes te worden

Op woensdagnamiddag 18 april zal het heel stil zijn in heel wat Vlaamse en Brusselse huiskamers. Minister Gatz hoopt samen met de Vlaamse kinderzenders dat opnieuw meer dan honderdduizend kinderen gevolg zullen geven aan de oproep om die namiddag buiten te gaan ravotten. Zowel Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, VTMKZOOM, KADET als Studio 100 TV zetten die dag hun schermen op zwart tussen 13u en 17u.

De 11de editie op rij wordt opnieuw een recordeditie met maar liefst 435 activiteiten georganiseerd in 257 Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden (in 2017 ging het om respectievelijk 411 en 243). Kinderen krijgen een uitgebreid en divers aanbod aan activiteiten voorgeschoteld. Naast de klassieke evenementen op de markt, het park of in het speelbos wordt steeds meer ingezet op kleinschalige speel- en sportinitiatieven in de eigen buurt. Zo legt Buitenspeeldag de nadruk op de nood aan spelen in de directe woonomgeving.

Gemeente- en stadsbesturen nemen het voortouw en organiseren de Buitenspeeldag. Ze werken samen met jeugdbewegingen, sportverenigingen, scholen, buurtcomités… Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers worden alle activiteiten gratis aangeboden, waardoor de Buitenspeeldag toegankelijk is voor alle kinderen en jongeren.

Minister van Jeugd Sven Gatz: “De Buitenspeeldag is de jaarlijkse feestdag van het buiten spelen en sporten. Met de steun van maar liefst zes kinderzenders en tal van steden en gemeenten worden kinderen gestimuleerd om de televisie een namiddag aan de kant te schuiven en naar buiten te trekken om te ravotten. In tijden waar schermen alomtegenwoordig zijn, verdient buiten spelen extra aandacht. Het weer zit alvast mee. Ik weet zeker dat het voor zowel ouders, kinderen, oma’s en opa’s, meters en peters een fijne dag wordt!”

Minister Gatz geeft zelf het goede voorbeeld door op woensdag 18 april mee te komen spelen in de Adolphe WiIlemynsstraat in Anderlecht om 13u.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, VTMKZOOM, KADET, Studio 100 TV, VVJ vzw (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten), ISB vzw (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) en de Vlaamse overheid.

Meer info: www.buitenspeeldag.be
Contact: ISB vzw – info@buitenspeeldag.be – 03 780 91 08

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Eva Vanhengel Woordvoerder Sven Gatz, Kabinet Gatz
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Koolstraat 35
1000 Brussel