Eerste Padel Wereldkampioenschap brengt ‘s werelds beste padelspelers en -speelsters samen in Brussel

De eerste Brussels Padel Open zal 's werelds beste padelspelers en -speelsters samenbrengen van 3 tot 8 mei 2022, in het uitzonderlijke kader van Gare Maritime, op de site van Tour&Taxis in Brussel.

Het toernooi wordt voor het eerst georganiseerd in België en bij uitbreiding in Noord- en Midden-Europa (met uitzondering van Zweden), een van de officiële stopplaatsen van de World Padel Tour World Championship. Nooit eerder in de geschiedenis van padel werd een indoortoernooi georganiseerd in een beschermd architectonisch juweel uit 1904.

Vincent Laureyssens, Voorzitter van het organisatiecomité van de Brussels Padel Open van de World Padel Tour:

"We hebben de ambitie om van de Brussels Padel Open het derde en meest uitzonderlijke sportevenement van het land te maken en we rekenen op een tv-uitzending van de finales in 70 landen. Deze sport waar iedereen het over heeft, is voor iedereen toegankelijk en is zo leuk dat het het sportevenement van het jaar zal worden. Wij zijn hier om dromen te verwezenlijken, want de beste spelers ter wereld in het echt tegen elkaar zien spelen is als kijken naar een finale op Roland Garros tussen Federer en Nadal. De punten zijn spectaculair en de uitwisselingen ongelooflijk. Bovendien is het Gare Maritime van Tour&Taxis uniek en vertegenwoordigt het het Belgische erfgoed, dus we gaan een wereldwijde buzz creëren!"

De World Padel Tour heeft de beste padelspelers en -speelsters ter wereld gecontracteerd, die voor een unieke en uitzonderlijke show in Brussel zullen zorgen.

Nicolas Lhoist, CEO van de Brussels Padel Open:

"Wij hebben het vertrouwen van hoogwaardige sponsors en zijn daarom zeer optimistisch! Bedrijven staan te popelen om hun management, personeel, klanten en prospects uit te nodigen, want het kader en de show zullen uitzonderlijk zijn. Padel draagt vandaag de dag de perfecte waarden uit die een sport zou moeten vertegenwoordigen: plezier, familiaal, ontspanning, vriendschap, toegankelijk, open voor iedereen,..."

Valérie Glatigny, minister van Hoger Onderwijs, Onderwijs voor Sociale Promotie, Universitaire ziekenhuizen, Jeugdzorg, Justitiehuizen, Jeugd, Sport en de Promotie van Brussel: 

"Ik ben zeer verheugd dit grote evenement te kunnen steunen, waardoor Brussel tot ver buiten onze grenzen zal schitteren. Ik hoop dat deze ontmoeting van 's werelds beste padelspelers aanleiding zal geven om de discipline verder te laten ontwikkelen en, wie weet, toekomstige Belgische kampioenen zal zien opduiken.”

Sven Gatz, Brussels minister voor Financiën, Begroting, Openbaar Ambt en het imago van Brussel:

Wij zijn uiteraard zeer verheugd dit sportevenement van wereldklasse te mogen organiseren in de hoofdstad van België en Europa. Naast het spektakel en de promotie van deze conviviale sport, zal het ook een gelegenheid zijn om een van onze architectonische juweeltjes in de kijker te zetten. Ik heb het natuurlijk over het prachtige Gare Maritime van Tour & Taxis, dat onlangs is gerestaureerd. Voor de eerste keer in de geschiedenis van padel zal een officieel indoortoernooi, dat meetelt voor het wereldkampioenschap, worden georganiseerd in een monumentaal gebouw en zal het op die manier een wereldwijde buzz creëren. Het evenement zal ook de toeristische aantrekkingskracht van de hoofdstad helpen vergroten.

Benoit Hellings, Eerste Schepen van de stad Brussel. Schepen van Klimaat en Sport:

De stad Brussel is er trots op gastheer te zijn van de World Padel Tour in het hart van het prachtige Gare Maritime. Het is een uitzonderlijke locatie voor een groots evenement dat deze populaire sport in onze regio nog bekender zal maken. Dit duurzame en ecologisch verantwoorde evenement past perfect in het sportaanbod van Brussel en in de waarden van onze stad.”

De Brussels Padel Open kan rekenen op haar officiële woordvoerster en beste Belgische ambassadrice in de persoon van Sabine Appelmans, een padelfan na een internationale tenniskampioene te zijn geweest.

Tour & Taxis is een geklasseerde site van 100.000m2 in het centrum van Brussel met kantoren, polyvalente ruimtes, bars, restaurants, winkels, parken, ... kortom een gezinsbestemming bij uitstek.

Alle gezondheidsmaatregelen die ten tijde van het toernooi van kracht zijn, zullen worden genomen om de veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen. Het evenement zal ook 100% ecologisch verantwoord zijn.

Belangrijk: de ticketing is open op ticketmaster.be en VIP/company tickets/aanbiedingen zijn beschikbaar op verhulst.be. Elk niet-VIP ticket gekocht voor een halve dag (10-16u of 16u30-23u) op de centrale baan geeft je het recht om gratis te verblijven in het padeldorp (standhouders, bars, kraampjes, stands,...) en om de wedstrijden of animaties te zien op baan 2. Een ticket voor een halve dag biedt je dus een volledige dag padel en plezier met collega's, clubleden, vrienden of familie.

Story image

Padel, een sport in pijlsnelle opmars in Europa

Padel is een spectaculaire, gezinsvriendelijke, dynamische en leuke teamsport die voor iedereen toegankelijk is. Het is een mix tussen tennis en squash die de voordelen van beide disciplines combineert. Het is een racketsport die wordt gespeeld op een kleinere baan (10x20m), omlijst door glas en hekwerk, uitsluitend in dubbelspel. Scores worden berekend zoals bij tennis, maar er kan worden gewisseld na het stuiteren op het glas of de omheining, zoals bij squash.

De padelrage kan overal in Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika worden waargenomen. In België begint padel een belangrijke plaats in te nemen met ongeveer 1000 banen aan het eind van 2021, 85.000 fans van deze sport aan het eind van 2021 in 5 jaar tegen 50.000 hockeyers in 100 jaar. Het kleine broertje van tennis groeit zo snel dat het binnenkort zijn grote broer zal inhalen.

Story image
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole, Kabinet van Minister Sven Gatz

 

Imago van Brussel
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel