11 gemeenschapscentra zoeken conciërge

11 gemeenschapscentra zoeken conciërge

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zoekt conciërges in elf van de 22 Brusselse gemeenschapscentra en organiseert daarvoor een aanwervingsexamen. Negen daarvan kunnen onmiddellijk aan de slag: in GC De Markten in Brussel-centrum, GC De Maalbeek in Etterbeek, GC Nekkersdal in Laken, GC Den Dam in Oudergem, GC De Kriekelaar in Schaarbeek, GC De Kroon in Sint-Agatha-Berchem, GC Pianofabriek in Sint-Gillis, GC Op-Weule in Sint-Lambrechts-Woluwe, GC Ten Weyngaert in Vorst. Twee anderen kunnen beginnen zodra de renovaties in GC Elzenhof in Elsene en GC De Vaartkapoen in Molenbeek zijn afgerond

Sleutelfiguren in de centra
De conciërges zijn het aanspreekpunt voor bezoekers buiten de kantooruren. Ze openen en sluiten deuren, zetten materiaal en drank klaar, en zorgen voor de veiligheid. Ze spelen een belangrijke rol in het receptieve beleid van de gemeenschapscentra, waarvan de infrastructuur steeds vaker door uiteenlopende bezoekers wordt gebruikt.

Geen huur en sociaal contact
Christine Volcke woont en werkt al 10 jaar in GC Essegem (Jette) als conciërge. “Ik combineer een dagjob met mijn rol als conciërge. Zo hoef ik geen huur te betalen. Na al die jaren weet ik wie er in dit centrum komt. Ik ken de bezoekers, doe een babbeltje … Je bouwt een netwerk op. Drie van mijn vijf kinderen wonen hier ook. Het helpt dat zij aanwezig zijn op de momenten dat ik boodschappen doe of iets moet regelen buitenshuis.”

Infosessies op 22 en 23 januari
Kandidaat-conciërges kunnen hun motivatiebrief en cv opsturen tot en met 9 februari. Alle soorten profielen komen in aanmerking: mensen met een dagjob, nieuwkomers, studenten die zelf hun studie betalen, kunstenaars … Op woensdag 22 januari om 15 uur en donderdag 23 januari om 17 uur organiseert de VGC infosessies in het administratiehuis (Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel).
 

Contacteer ons
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Pieterjan Desmet Woordvoerder, Kabinet Elke Van den Brandt
Eva Vanhengel Woordvoerder / porte-parole
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Pieterjan Desmet Woordvoerder, Kabinet Elke Van den Brandt
Over Sven Gatz

Sven Gatz
Brussels minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, Meertaligheid en Nederlandstalig Onderwijs

Kunstlaan 9
1210 Brussel